
Kurzy pořádáme pod záštitou AKC ČR.

Bc. Jiří John
šéfkuchař cateringové firmy,
majitel cateringové firmy,
pedagogické vzdělání,
10 let práce se studenty,
práce na hotelech a v restauracích
Petr Lindr
šéfkuchař restaurace Zahradní,
v minulosti člen národního juniorského týmu,
šéfkuchař pro firmu Fagor


Kurz standardně probíhá 4 dny.
V kurzu je obsažena teoretická a praktická výuka. V teorii se probírá problematika studené kuchyně obecně. V praktické výuce se žáci učí připravovat kompletní sortiment výrobků dle zvoleného kurzu. Kurz je vždy zakončen prezentací výrobků a rautem (pro cca 80 osob), kde si žáci mohou zpravidla pozvat své rodiče a kamarády. Škola se tímto rautem může prezentovat i před veřejností, vedením města, zřizovatelem ...
Kurz je rozdělen do 4 dní.
Teorie i praktická výuka (příprava pracoviště, vykošťování, příprava mas a ryb na plnění ...)
Praktická výuka (základní rolády, galantiny, různé druhy paštik, plněná drůbež, zvěřina, plněné ryby, gravlax, sushi ...)
Praktická výuka (základní výrobky ze sýrů, plněná těsta, plněná zelenina, pomazánky a pěny, kanapky, aspikové výrobky, základní dezerty a saláty ...)
Praktická výuka (dohotovování výrobků, jejich servis, test, prezentace, závěrečný raut)
Výstupem kurzu je certifikát o absolvování.
Žáci dostávají skripta, která jim zůstanou.
Pro školy kurzy probíhají přímo na školách na základě dohody s vedením, pro veřejnost se kurzy vypisují dle zájmu.
Máme nastavené tři základní sestavy. Rádi ale kurz připravíme na míru studentům a škole.
Žáci se naučí kompletní sortiment kurzu, v ceně jsou nápoje pro závěrečný raut.
Sortiment pro výuku je ponížen buď o saláty nebo o dezerty, v ceně jsou nápoje pro závěrečný raut.
Sortiment pro výuku je ponížen o saláty a dezerty, v ceně nejsou nápoje pro závěrečný raut.
Minimální počet je 15 osob. Maximální počet je 25 osob. Optimální počet účastníků je 20 osob.
V minulosti jsme již realizovali kurzy ve školách:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Praha-Čakovice
Střední škola gastronomie a služeb, Nová Paka
Střední škola hotelnictví, řemesel a gastronomie, Trutnov
Střední škola hotelnictví a podnikání SČMSD, Hronov, s.r.o.
Střední Odborná Škola A Střední Odborné Učiliště, Nové Město Nad Metují
Kromě kurzů studené kuchyně nabízíme také další kurzy:
Příprava pokrmů pomocí moderních trendů, jejich příprava, servis a uplatnění v jídelním lístku
Klasické české pokrmy připravované moderními trendy
Příprava ryb v moderní gastronomii, studené pokrmy, grilované pokrmy, alternativní pokrmy, mořské plody...
Příprava pokrmů ze zvěřiny, studené pokrmy, základní hotové pokrmy, moderní pokrmy...
Kurzy umíme vždy připravit na míru potřebám Vaší školy.
Pro více informací o dalších kurzech nás neváhejte kontaktovat.


Délka semináře je cca 7-8 hodin dle součinnosti studentů.
Počet účastníků je 20 - 25 žáků.
Cena seminářů je 1500 Kč/osoba + výdaje na dopravu.
Interaktivní seminář zaměřený na ukázku a přípravu restauračních jídel z gastronomicky zajímavých evropských zemí a zásady moderního funkčního menu.
Studenti uvidí a vyzkouší si přípravu různých komponentů jednotlivých jídel a následnou finální kompletaci a moderní plating a jeho zásady.
Rozsah semináře:
Použité technologie vaření:
Gratinování, dušení, grilování, pošírování, marinování, vakuové vaření, brasírování, macerování
Interaktivní seminář zaměřený na populární a velmi rozšířenou metodu vaření ve vákuu a přípravu základních teplých i studených omáček.
Studenti se dozvědí, jakým způsobem a na jaké teploty připravovat různé druhy mas, zeleniny, ovoce, ryb a dalších surovin. Zároveň si ukážeme přípravu základních druhů omáček a jednoduchý plating a kombinaci jednotlivých připravených surovin.
Rozsah semináře:
Interaktivní seminář zaměřený na moderní pojetí servisu pokrmů, jak pro slavnostní příležitosti, tak i jako amusse bouche či malý předkrm v restauraci.
Studenti budou moci vidět a vyzkoušet si přípravu několika zajímavých jednodušších i složitějších pokrmů a nejrůznější možnosti servisu tak, aby to splňovalo daný koncept.
Rozsah semináře:
Interaktivní seminář zaměřený na přípravu moderních pokrmů ze sladkovodních i slanovodních ryb a mořských plodů.
Studenti se dozvědí, jak pracovat se známými i méně známými mořskými plody a různými druhy ryb, od čištění, bourání, filetování až po zpracování celé suroviny s minimem odpadu. Zároveň si připravíme několik jednoduchých, netradičních příloh a omáček a jejich kombinace s rybami a mořskými plody.
Rozsah semináře:
Použité technologie vaření:
Gratinování, dušení, grilování, pošírování, pečení v soli, marinování, vakuové vaření, smažení v tempuře

Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.
Bc. Jiří John
kurzy@cateringjohn.cz
737 120 567

Překvapte své hosty gastronomickým zážitkem.
Jsme připraveni Vám pomoci. Zavolejte nebo nám napište: