Kuchařské kurzy a semináře pro školy a veřejnost

Kurzy pořádáme pod záštitou AKC ČR.

AKC ČR

Lektoři

Jiří John

Bc. Jiří John
šéfkuchař cateringové firmy,
majitel cateringové firmy,
pedagogické vzdělání,
10 let práce se studenty,
práce na hotelech a v restauracích

Petr Lindr

Petr Lindr
šéfkuchař restaurace Zahradní,
v minulosti člen národního juniorského týmu,
šéfkuchař pro firmu Fagor



Kurz studené kuchyně




Průběh kurzu

Kurz standardně probíhá 4 dny.

V kurzu je obsažena teoretická a praktická výuka. V teorii se probírá problematika studené kuchyně obecně. V praktické výuce se žáci učí připravovat kompletní sortiment výrobků dle zvoleného kurzu. Kurz je vždy zakončen prezentací výrobků a rautem (pro cca 80 osob), kde si žáci mohou zpravidla pozvat své rodiče a kamarády. Škola se tímto rautem může prezentovat i před veřejností, vedením města, zřizovatelem ...



Náplň kurzu

Kurz je rozdělen do 4 dní.

1. den

Teorie i praktická výuka (příprava pracoviště, vykošťování, příprava mas a ryb na plnění ...)

2. den

Praktická výuka (základní rolády, galantiny, různé druhy paštik, plněná drůbež, zvěřina, plněné ryby, gravlax, sushi ...)

3. den

Praktická výuka (základní výrobky ze sýrů, plněná těsta, plněná zelenina, pomazánky a pěny, kanapky, aspikové výrobky, základní dezerty a saláty ...)

4. den

Praktická výuka (dohotovování výrobků, jejich servis, test, prezentace, závěrečný raut)



Výstupem kurzu je certifikát o absolvování.
Žáci dostávají skripta, která jim zůstanou.

Pro školy kurzy probíhají přímo na školách na základě dohody s vedením, pro veřejnost se kurzy vypisují dle zájmu.



Ceny kurzu

Máme nastavené tři základní sestavy. Rádi ale kurz připravíme na míru studentům a škole.

1

Úplný kurz studené kuchyně

Žáci se naučí kompletní sortiment kurzu, v ceně jsou nápoje pro závěrečný raut.

4500 Kč
2

Částečný kurz studené kuchyně 1

Sortiment pro výuku je ponížen buď o saláty nebo o dezerty, v ceně jsou nápoje pro závěrečný raut.

3900 Kč
3

Částečný kurz studené kuchyně 2

Sortiment pro výuku je ponížen o saláty a dezerty, v ceně nejsou nápoje pro závěrečný raut.

3500 Kč

Počet účastníků

Minimální počet je 15 osob. Maximální počet je 25 osob. Optimální počet účastníků je 20 osob.


Reference

V minulosti jsme již realizovali kurzy ve školách:

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Praha-Čakovice
Střední škola gastronomie a služeb, Nová Paka
Střední škola hotelnictví, řemesel a gastronomie, Trutnov
Střední škola hotelnictví a podnikání SČMSD, Hronov, s.r.o.
Střední Odborná Škola A Střední Odborné Učiliště, Nové Město Nad Metují


Další kurzy

Kromě kurzů studené kuchyně nabízíme také další kurzy:


Moderní gastronomie

Příprava pokrmů pomocí moderních trendů, jejich příprava, servis a uplatnění v jídelním lístku

Tradiční kuchyně v moderním pojetí

Klasické české pokrmy připravované moderními trendy

Ryby

Příprava ryb v moderní gastronomii, studené pokrmy, grilované pokrmy, alternativní pokrmy, mořské plody...


Zvěřina

Příprava pokrmů ze zvěřiny, studené pokrmy, základní hotové pokrmy, moderní pokrmy...

Kurz kreativního stolování



Kurzy umíme vždy připravit na míru potřebám Vaší školy.
Pro více informací o dalších kurzech nás neváhejte kontaktovat.



Semináře pro studenty odborných gastronomických škol



Délka semináře je cca 7-8 hodin dle součinnosti studentů.
Počet účastníků je 20 - 25 žáků.
Cena seminářů je 1500 Kč/osoba + výdaje na dopravu.

Moderní restaurační jídla napříč evropskou kuchyní a aktuální trendy při tvoření menu

Interaktivní seminář zaměřený na ukázku a přípravu restauračních jídel z gastronomicky zajímavých evropských zemí a zásady moderního funkčního menu.

Studenti uvidí a vyzkouší si přípravu různých komponentů jednotlivých jídel a následnou finální kompletaci a moderní plating a jeho zásady.

Rozsah semináře:

Použité technologie vaření:

Gratinování, dušení, grilování, pošírování, marinování, vakuové vaření, brasírování, macerování

Vaření metodou sous-vide (vakuové vaření) a příprava základních omáček

Interaktivní seminář zaměřený na populární a velmi rozšířenou metodu vaření ve vákuu a přípravu základních teplých i studených omáček.

Studenti se dozvědí, jakým způsobem a na jaké teploty připravovat různé druhy mas, zeleniny, ovoce, ryb a dalších surovin. Zároveň si ukážeme přípravu základních druhů omáček a jednoduchý plating a kombinaci jednotlivých připravených surovin.

Rozsah semináře:

Finger food (moderní pokrmy na jedno sousto)

Interaktivní seminář zaměřený na moderní pojetí servisu pokrmů, jak pro slavnostní příležitosti, tak i jako amusse bouche či malý předkrm v restauraci.

Studenti budou moci vidět a vyzkoušet si přípravu několika zajímavých jednodušších i složitějších pokrmů a nejrůznější možnosti servisu tak, aby to splňovalo daný koncept.

Rozsah semináře:

Ryby a mořské plody v moderní gastronomii

Interaktivní seminář zaměřený na přípravu moderních pokrmů ze sladkovodních i slanovodních ryb a mořských plodů.

Studenti se dozvědí, jak pracovat se známými i méně známými mořskými plody a různými druhy ryb, od čištění, bourání, filetování až po zpracování celé suroviny s minimem odpadu. Zároveň si připravíme několik jednoduchých, netradičních příloh a omáček a jejich kombinace s rybami a mořskými plody.

Rozsah semináře:

Použité technologie vaření:

Gratinování, dušení, grilování, pošírování, pečení v soli, marinování, vakuové vaření, smažení v tempuře



Pro více informací nás neváhejte kontaktovat.


Kontakt

Bc. Jiří John
kurzy@cateringjohn.cz
737 120 567



Neváhejte se na nás obrátit

Překvapte své hosty gastronomickým zážitkem.
Jsme připraveni Vám pomoci. Zavolejte nebo nám napište:

Kontakt

+420 737 120 567
 
info@cateringjohn.cz
 
Jiří John
Rokytník 152
549 34 Hronov
 
IČ: 03562999
 
Podnikatel zapsaný v živnostenském rejstříku. Úřad příslušný podle §71 odst.2 živnostenského zákona: Městský úřad Náchod.
 
FB
Tvorba webu Unigena